Mensen praten met elkaar over hun ideeën om van Mortsel een betere stad te maken tijdens de Toekomstdag in de Parkschool.
RV/Mortsel Mensen praten met elkaar over hun ideeën om van Mortsel een betere stad te maken tijdens de Toekomstdag in de Parkschool.

Ondanks het zonnige weer, toch mooie opkomst voor Toekomstdag: burgers mogen mee beslissen over toekomst Mortsel

Meer dan 300 ideeën en 100 reacties maakten het mogelijk om van de Toekomstdag in Parkschool een succesvolle dag te maken. Ondanks het zonnige weer was er toch een mooie opkomst om een hele namiddag na te denken met het stadsbestuur over de toekomst van Mortsel: “Hoe willen wij dat Mortsel eruit ziet in 2030?”

Vanaf eind januari tot en met 10 maart konden mensen via het forum www.mortselbestuift.be hun wensen en ideeën plaatsen om van Mortsel een nog betere stad te maken. Meer dan 300 ideeën en 100 reacties verschenen op het forum en dat maakte het mogelijk om een hele namiddag in gesprek te gaan met elkaar over de toekomst van de stad tijdens Toekomstdag. De ambtenaren zaten mee aan tafel om de ideeën van de mensen te modereren.

Het stadsbestuur vindt het belangrijk dat niet alleen zij inspraak hebben over de toekomst van de stad, maar ook inwoners en passanten. “De schepenen zijn wel aanwezig maar nemen niet deel aan die gesprekken op Toekomstdag omdat wij vinden dat de mensen gewoon vrijuit moeten denken en dat ze niet geremd worden door een schepen als die commentaar heeft op zijn of haar idee", zegt schepen van Communicatie en Participatie Steve D’Hulster (sp.a - I Love Mortsel).

Er zijn heel veel ideeën gepasseerd over verschillende aspecten zoals gevelbanken, meer groen op openbare plaatsen, toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers in gebouwen en treinstations, maar ook om de rode fietsen van ‘Velo Antwerpen’ naar Mortsel te brengen. Volgens D’Hulster zijn het allemaal heel leuke en creatieve ideeën die hij zeker met het stadsbestuur zal bekijken.

Op het einde van de rit wordt er een meerjarenplan gemaakt van de uitgewerkte ideeën samen met het bestuursakkoord en de nota’s van de ambtenaren.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer