De overvaller passeerde een dag voor de overval ook al eens in de zaak.
Faroek Live (vtm) De overvaller passeerde een dag voor de overval ook al eens in de zaak.

Overvaller apotheker mag naar huis met enkelband

De 37-jarige vrouw die begin dit jaar een apotheek in Edegem overviel, mag naar huis met een enkelband. Dat besliste de Antwerpse raadkamer deze week. De vrouw uit Mortsel zal zich later voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de overval. De vrouw kon gearresteerd worden na een tip in het VTM-opsporingsprogramma Faroek Live.

Op 9 januari werd apotheek Van de Peer in de Justus Lipsiusstraat overvallen door een 37-jarige vrouw. Op bewakingsbeelden, die later door Faroek Live op VTM verspreid werden, was te zien hoe de apotheker 235 euro cash lichter gemaakt werd bij klaarlichte dag. Na de uitzending op VTM eind maart kwamen er verschillende tips binnen. Eén van die tips leidde meteen tot de arrestatie van de verdachte uit Mortsel.

Dinsdag bevestigde de raadkamer in Antwerpen haar aanhouding in de vorm van elektronisch toezicht. Ze zal het later nog mogen gaan uitleggen tegen de rechter voor de correctionele rechtbank.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer