De trucker probeerde de boot via de trambedding te vervoeren.
rv De trucker probeerde de boot via de trambedding te vervoeren.

Tramverkeer in Mortsel verstoord door… zeiljacht

Geloof het of niet maar het tramverkeer op de Mortselse Antwerpsestraat werd donderdagavond verstoord door een zeiljacht. Het gevaarte werd vervoerd door een vrachtwagen die over de trambedding reed om de smalle zijrijbanen te mijden. Toen bleek dat de truck niet kon kruisen met een tram uit de tegenovergestelde richting kwam, draaide alles in de soep.

Een ludiek zicht donderdagavond op de drukke Antwerpsebaan, die sowieso al geen pretje is voor het verkeer. Een vrachtwagen geladen met een grote zeiljacht belandde om een nog onbekende reden in de straat en de chauffeur probeerde zijn geluk over de trambedding, die veel breder is dan de zijrijbaan. Een tram die uit de tegenovergestelde richting kwam, had echter geen ruimte om te kruisen. Op dat moment kwam er ook een tram aangereden achter de truck met jacht. Daardoor kwam het gevaarte tussen twee trams gevangen te zitten.

Vervoersmaatschappij De Lijn moest ter plaatse komen om één van de trams achteruit te laten wegrijden. Zo kon de truck met jacht de trambedding verlaten. Na een kwartier was het euvel al opgelost.

Bron voor humor

Beelden van de situatie gingen viraal op sociale media donderdagavond, met de nodige mopjes tot gevolg. Een bloemlezing: “De opwarming van de aarde heeft zo zijn gevolgen”, “er is blijkbaar een aanvaring geweest met een tram” en “Mortsel gaat alweer de boot in.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer