Vlaams geld voor nieuwe sportinfrastructuur in Wommelgem en Mortsel

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) heeft ruim 22,5 miljoen euro subsidies toegekend aan 47 sportinfrastructuurprojecten in heel Vlaanderen. Het gaat zowel om nieuwbouwprojecten als om renovaties. Ook Ternesse Golf in Wommelgem en Sportlandschap in Mortsel krijgen een deel van de koek.

Ternesse Golf in Wommelgem kan rekenen op 201.987 euro Vlaams geld voor de realisatie van een nieuw opleiding en trainingscentrum. Sportlandschap Wommelgem krijgt 591.598 euro van Vlaams minister Philippe Muyters. Momenteel telt het Sportlandschap vier natuurgrasvelden, een kunstgrasveld en een tijdelijke sportaccommodatie. Met dit geld kan de aanleg van een centraal en permanent sportgebouw en de aanleg van een baseball‐ en softballterrein gerealiseerd worden.

 “Bij deze tweede oproep in het kader van het Sportinfrastructuurplan konden we in totaal meer dan 22 miljoen euro toekennen aan 47 projecten. Dankzij deze oproep zal er de komende jaren in heel Vlaanderen voor meer dan 158 miljoen euro in bovenlokale sportinfrastructuur geïnvesteerd worden. De projecten zijn heel divers en gaan van bovenlokale sporthallen en zwembaden tot gymnastiekhallen, dojo’s, atletiekpistes, hockeyterreinen en een BMX-piste. Vlaanderen zal volgend jaar weer een heel stuk sportiever kleuren,” zegt Muyters.

In maart volgend jaar kunnen opnieuw projecten ingediend worden. Minister Muyters verwacht dan 10 miljoen euro te kunnen investeren. “Het is mijn doel om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te brengen. En wat nodigt meer uit om aan sport te doen dan een mooie, moderne en goed ingerichte sporthal, gymhal, sportterrein of zwembad?” besluit minister Muyters. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer