Burgemeester Bart De Wever (N-VA) werkt nauw samen met de lokale politie (archiefbeeld).
Jan Aelberts Burgemeester Bart De Wever (N-VA) werkt nauw samen met de lokale politie (archiefbeeld).

Zestigste BIN van ’t Stad ingehuldigd, De Wever wil netwerk “blijven uitbreiden”

Het zestigste buurtinformatienetwerk (BIN) van ’t Stad is een feit. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) kwam het BIN Neerland afgelopen donderdag hoogstpersoonlijk inwijden. Neerland omvat de Planetariumlaan, Atomiumlaan, Kleine Doornstraat en het Park Van Eeden in Wilrijk.

Buurtinformatienetwerken verbinden de plaatselijke bewoners met de lokale politie. Het is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers en politie binnen een duidelijk omschreven omgeving met de bedoeling om tips en informatie uit te wisselen.

“Het BIN Neerland werd donderdag pas officieel ingehuldigd door de burgemeester maar er waren toen al 121 contactpersonen geregistreerd”, klinkt het bij de lokale politie. “Andere geïnteresseerde kandidaten kunnen zich vanzelfsprekend nog steeds melden om lid te worden van dit of een ander BIN.”

Over heel de stad zijn al 7.500 inwoners lid van een BIN. “Antwerpenaren nauwer betrekken bij ons veiligheidsbeleid levert een win-win op voor iedereen”, zegt burgemeester De Wever. “BINs zijn onmisbare schakels om de veiligheid en leefbaarheid van onze wijken te waarborgen. Bovendien zijn ze een handig middel om preventietips te verspreiden. De komende jaren willen we daarom het aantal BINs graag nog verder uitbreiden.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Hilde Eykens

    Dit bestaat niet alleen in antwerpen, wel een goed initiatief.

Lees meer