N-VA wil speciale commissie na 'bordenrel' rond burgemeester

De 'bordenrel' rond het evenement van burgemeester Hilde Claes (sp.a) blijft nazinderen. Zo wil N-VA een deontologische commissie om het dossier uit te klaren. De burgemeester benadrukt dat er te goeder trouw werd gehandeld, maar verontschuldigt zich voor de heisa.

N-VA, Open Vld, N-VA én coalitiepartner CD&V hebben kritiek geuit op het reclamebord dat burgemeester Claes liet plaatsen voor het volksfeest 'Zondag met Hilde'. "Ze gebruikt belastinggeld voor de promotie van een persoonlijk evenement", klonk het. N-VA wil daarom een 'bordencommissie' oprichten. "We zijn momenteel aan het bekijken hoe we die bij mekaar kunnen roepen", zegt fractieleider Steven Vandeput. "Niet om Claes te (ver)oordelen: dat laten we aan de kiezer over. Maar we willen deze kwestie uitklaren. Want hoewel ik iedereen een fijne zondag met Hilde toewens, zijn de feiten niet meer duidelijk."

Claes zelf loopt niet warm voor zo'n tribunaal. "Ik stel vast dat N-VA graag commissies vraagt als het om socialistische burgemeesters gaat, maar dat in Antwerpen zelf afblokt", klinkt het fijntjes. "Ik ben wel bereid om in alle openheid het dossier uit de doeken te doen tijdens de gemeenteraad." Ze excuseert zich ook voor de hele heisa. "Als sommigen de indruk hebben dat er bewust verwarring is gezaaid tussen de postkaart en de stadscommunicatie, zeg ik heel formeel dat dit niet zo is. Alle betrokkenen hebben te goeder trouw gehandeld. Als een andere indruk is gewekt, dan wil ik me hiervoor verontschuldigen. Voor mij is dit ook een aanleiding om een procedure in te voeren over welke boodschappen opgenomen kunnen worden op de communicatieborden van de stad."

Vandeput is niet onder de indruk: "Too little, too late." (DMH)

Burgemeester Hilde Claes (sp.a).
Photo News Burgemeester Hilde Claes (sp.a).

Lees meer