Labradordoder moet geweer afgeven en begrafenis betalen

'Per ongeluk' de labrador van je buur doodschieten? Dat kost je je geweer, 3.600 euro boete (waarvan een derde met uitstel) en de begrafenis van het dier. De schietgrage slager en zijn buurman komen ondanks alles toch nog overeen.


Een 39-jarige slager uit Nazareth was het in februari 2016 beu dat de honden van zijn buurman steeds zijn tuin binnendrongen. Zijn eigendom, een ware speeltuin voor honden aangezien er ook pauwen, herten en ezels stonden, beschermde hij dan ook met geweld. Met een loodjesgeweer loste hij een schot op een van de twee honden. De kogel belandde in de buik van een van de labradors en die overleed ter plaatse. De milieurechter besliste gisteren de slager een boete van 3.600 euro op te leggen. Daarvan is 2.400 euro effectief. Ook verklaarde hij het loodjesgeweer verbeurd.


De relatie tussen de twee buren is echter niet verzuurd: ze wonen nog steeds naast elkaar, in goede verstandhouding, en de andere labrador leeft nog. Meer zelfs: de eigenaar had de beklaagde gevraagd om de begrafenis van zijn ene labrador te verzorgen. (SVDA)

Lees meer