Nieuwe dorpskom opent in april

NAZARETH INVESTEERT IN 2018 NOG 5,48 VAN DE 31 MILJOEN EURO

De gemeente Nazareth heeft nog nooit zoveel geïnvesteerd als in deze legislatuur. 31 miljoen euro in totaal, waarvan nog 5,48 miljoen euro in 2018 wordt gespendeerd. "We werken de dorpskom af en er staan nog twee belangrijke fietspadendossiers op de planning", zegt burgemeester Danny Claeys (CD&V).

De gemeenteraadsleden van Nazareth keurden gisterenavond het budget voor het jaar 2018 goed, het sluitstuk van een legislatuur waarin volgens burgemeester Danny Claeys nog nooit zoveel werd geïnvesteerd. "In totaal investeerden we 31 miljoen euro, waarvan zes miljoen werd gesubsidieerd. Een van de grootste projecten is de uitbreiding van onze sportsite in de Drapstraat, die in oktober feestelijk werd heropend. Een andere grote verandering is de herinrichting van Dorp, die nu in een laatste fase zit. We plannen een grote dorpsfeest in april om de opening te vieren."


Hieronder de speerpunten voor het komende jaar.


In de eerste maanden van 2018 worden de laatste fases van de herinrichting van het Dorp afgewerkt. We werken verder aan de herbestemming voor de Dekenij en aan een terrassenbeleid in samenspraak met de horeca.


Het riolerings- en wegenisproject in de Weefstraat, Bosstraat en Oudenaardeheerweg wordt verdergezet. De fietspaden van Deurlestraat tot Lakenmeersstraat worden doorgetrokken.


Aanleg fietspad in de 's Gravenstraat, tussen de Warandestraat en de Steinstraat, en aanleg van fietspaden langs de Steenweg Astene.


Bijkomende of verbeterde fiets- en voetpaden in de Plaanstraat en Eke-Landuit.


Volledige heraanleg van de Bekaertstraat en andere wegeniswerken, waaronder de aanpassing van de bushalte in de Stationsstraat.


Op de site Wielkine komen vier kamers voor zorgbehoevenden, vijf flats voor mensen die zelfstandig kunnen wonen en een polyvalente leefruimte


 Hof Ter Meeren wordt gerenoveerd tot een doorgangswoning met kinderopvang op het gelijkvloers.


Het Oorlogsmuseum in het Burgerlijk Godshuis krijgt nieuwe aantrekkelijke invulling in het kader van de herdenking van WOI.


CC De Zwaan, CC De Brouwerij en CC Het Centrum worden gerenoveerd. Verder krijgt KSA-Nazareth een groendak, wordt de kleine sporthal aangepast en het judolokaal gerenoveerd.


Het dak van de gemeentelijke basisschool krijgt zonnepanelen, er komen in de gemeente laadpalen voor elektrische wagens en er volgt een volledige omschakeling naar led-verlichting.

Lees meer