In de bibliotheek van Nazareth loopt de reizende tentoonstelling Buste.Houder.
Foto Anthony Statius In de bibliotheek van Nazareth loopt de reizende tentoonstelling Buste.Houder.

Oktober is borstenmaand in Nazareth

Nazareth lanceert deze week de borstkankercampagne 'Hou van je borsten, leg ze in de watten'. "De volledige maand organiseren we heel wat activiteiten zoals een Ladies Night en de expo Buste.Houder in de bibliotheek. We doen ook een oproep om bh's in te zamelen", zegt gezondheidsmedewerker Bianca Dejonghe.

De gemeente Nazareth en Logo Gezond Plus lanceerden maandag de campagne 'Hou van je borsten, leg ze in de watten' in de bibliotheek. Ook Think Pink-voorzitter Heidi Van Sevenant kwam het project ondersteunen. "Ons doel is om meer vrouwen aan te sporen om hun borsten te laten screenen", zegt schepen van Gezondheidszorg Viviane De Preester. "In april lanceerden we een oproep naar al onze vrouwenbewegingen om een gevarieerd programma uit te werken."

Ladies Night

"Er is de reizende tentoonstelling Buste.Houder in de bibliotheek en op donderdag 5 oktober tonen we de documentaire 'Nieuwe Tieten' in cc Nova", zegt Bianca Dejonghe. "Vrijdag is er een kaas- en wijnavond van de KVLV Eke in cc De Brouwerij. Op dinsdag 17 oktober zijn er sessies 'Zorg dragen voor jezelf, ook met (borst)kanker' bij het Beautycenter en op vrijdag 27 oktober is er de Ladies Night met de film Calender Girls in cc Nova. Iedereen mag ook bh's binnenbrengen. Deze worden geschonken aan Baby-Nest, een vzw die moeders in armoede steunt." Meer info op nazareth.be/tickets en uitinnazareth.be. (ASD)

Lees meer