Het gemeentehuis van Nazareth.
Anthony Statius Het gemeentehuis van Nazareth.

Rouwregister geopend voor Juliaan Lampens

De gemeente Nazareth heeft een rouwregister geopend voor ereburger Juliaan Lampens. De wereldbekende architect overleed op 93-jarige leeftijd. 

Woensdag is de bekende architect Juliaan Lampens overleden. Hij ontwierp onder andere de bibliotheek van Eke in 1970 en de woning Van Wassenhove in Sint-Martens-Latem was een van zijn radicaalste werken. Ook zijn eigen huis in Eke is bekend. Juliaan Lampens werkte liefst van al met beton en de woning Van Wassenhove in Sint-Martens-Latem is daar tekenend voor: een betonnen monoliet die helemaal open is vanbinnen. Hij won de Grote Architectuurprijs van België in 1955 en in 2007 werd hij tot ereburger van Nazareth benoemd. De laatste jaren van zijn leven bracht hij door in woonzorgcentrum De Lichtervelde in Eke.

Als blijk van eerbetoon opent het gemeentebestuur van Nazareth een rouwregister in het gemeentehuis. Hierin kan je tijdens de openingsuren van het gemeentehuis in Dorp 1 een blijk van medeleven voor de familie neerschrijven.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer