De Sappige Trappers aan de start in Neerpelt.
Foto Bart Borgerhoff De Sappige Trappers aan de start in Neerpelt.

Sappige Trappers met steun van Tom Boonen op weg naar Rome

Na maandenlang trainen zijn de Sappige Trappers uit Sint-Huibrechts-Lille begonnen aan hun avontuur richting Rome. Wielerheld Tom Boonen stak hen een hart onder de riem op Youtube. "Ik zou jullie aanraden om hen te volgen op sociale media en zoveel mogelijk sms'jes te sturen."

Zondagvoormiddag was het pastoor Hendrik die de Trappers zegende alvorens ze aan hun tocht begonnen. In de eerste etappe trokken de fietsers van Neerpelt naar Rheinbach in Noordrijn-Westfalen. Gisteren reden ze verder tot in Johannisberg en vandaag gaat het naar Rothenberg. Ook burgemeester van Neerpelt Raf Drieskens was er zondag bij om de zes renners uit te wuiven. Het 'Lils pelotonneke' reed mee tot aan het veerpont in Rotem en daar werd afscheid genomen van de zes. Met dank aan de wind reden de renners tussen de regendruppels door tot Duitsland. "Geen seconde te vroeg, want we genoten nog maar net van een pintje of de regen viel met bakken uit de lucht", stellen de renners.


De renners zamelen met hun tocht geld in voor 'Assjette', een vzw die mensen met autisme begeleidt naar werk. Wie de Trappers wil steunen kan een sms'je sturen met de tekst 'rome' naar 4999. Een sms sturen kost twee euro. Dat geld gaat naar vzw Assjette. (BVDH)

Lees meer