De wegversmalling in de Landegemstraat.
Anthony Statius De wegversmalling in de Landegemstraat.

Wegversmalling moet verkeer afremmen in Stationsstraat

Om de hoge snelheden in de Stationsstraat tussen Landegem en Merendree aan te pakken voorzag het gemeentebestuur een wegversmalling ter hoogte van huisnummer 141.

Een recente verkeersmeting ter hoogte van huisnummer 147, nabij het verkeersbord dat het begin van de bebouwde kom aanduidt, toonde aan dat meerdere bestuurders de maximale snelheid van 50 kilometer per uur niet respecteerden. Er werd zelfs een snelheid van 94 kilometer per uur geregistreerd. Daarom werd ter hoogte van huisnummer 141 een wegversmalling met voorrangsregeling ingevoerd. Het verkeer komende uit Merendree moet voorrang verlenen aan de bestuurders die uit de richting va Landegem-dorp komen. De wegversmalling heeft tegelijkertijd ook een poorteffect; het maakt de bestuurder visueel duidelijk dat hij een nieuwe woonomgeving binnenrijdt en dus zijn snelheid moet aanpassen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer