Chirokapel wordt walhalla voor trappistenfans

Dit weekend wordt de chirokapel in de Kerkstraat ingepalmd door de 27ste editie van de Trappistenfeesten. Het evenement gaat al mee sinds 1992 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een must voor liefhebbers van trappist.

"We streven ernaar alle trappistenbieren aan te bieden", zegt organisator Frans Brits. "De nieuwkomer onder de trappistenbieren, Tynt Meadow van de Engelse Mount Saint-Bernardabdij in Coalville zal nog niet aangeboden worden, gezien er nog geen uitvoer naar België is voorzien en het bier nog niet het authentieke trappistenlogo verkregen heeft. Om diezelfde reden bieden wij ook geen Mont des Cats aan. Wel aanwezig is het nieuwe bier van Zundert, de Zundert 10."


Voor wie geen bieren lust, valt er ook ander lekkers te proeven, zoals verschillende trappistenwijnen en -likeuren. Zelfs de koffie en de thee die worden geserveerd, zijn afkomstig uit een trappistenklooster. Je kan ook kennismaken met een alcoholvrij elixir uit een Franse trappistenabdij, een kaasplankje met vier trappistenkazen en bitterballen vervaardigd met La Trappe Quadruppel.


Nieuw is dat er deze keer, één week voor de verkiezingen, ook een verkiezing van de beste Trappist wordt georganiseerd. Je kan een stembiljet aanschaffen aan 1 euro en wie stemt, maakt kans op een lekkere prijs. De Trappistenfeesten vinden plaats op zaterdag 6 van 14 tot 1 uur op en zondag 7 oktober van 14 tot 18 uur. De opbrengst van het evenement gaat naar Chiro Hiro.


Meer info is te vinden op de website


www.trappistenfeesten.be. (BCOR)

Lees meer