Vijf jaar cel en chemische castratie voor pedofiel (37)

Een 37-jarige man uit Aalst kreeg gisteren 5 jaar cel, deels met uitstel, en een verplichte chemische castratie omdat hij als pedofiel liefst 24 meisjes op Facebook benaderde en seksueel lastig viel. Sven A. maakte slachtoffers in gans het land: van Koksijde, tot Maldegem, Niel en Luik.

De werkwijze van Sven A. was telkens dezelfde. Hij deed zich op Facebook voor als 17-jarige en was lid van de groep "16 en single". Daar sprak hij tientallen meisjes aan en won hun vertrouwen. Eenmaal hij ook hun GSM-nummer te pakken kreeg, stuurde hij de meisjes samen in totaal liefst 1.292 berichten via sms, Whatsapp of Facebook. Die waren vaak seksueel getint en de man vroeg om naaktfoto's en smeekte om ontmoetingen.

Chantage

Hij chanteerde hen ook: hij wekte medelijden op met zijn geveinsde teelbalkanker en beloofde hen halskettingen of een iPhone in ruil voor een ontmoeting. Met een 13-jarig meisje kon hij in een bos in De Panne tweemaal afspreken, waar hij haar ook verkrachtte. De ouders van de andere kinderen konden net op tijd ingrijpen. De ouders van F. uit Maldegem stapten naar de politie nadat ze een reeks berichten vonden in de GSM van het meisje. Daar bleek dat A. de dag voordien het meisje in De Panne had verkracht, vlak voor de politie kon ingrijpen. Ook de ouders van L. uit Niel konden net op tijd de politie verwittigen. Sven A. krijgt nu 5 jaar cel, waarvan 3 met uitstel. Hij moet zich chemisch laten castreren en krijgt een absoluut internetverbod.


De ouders van L. en F. zijn ontgoocheld. "Die chemische castratie is goed maar de celstraf is veel te licht", reageren ze. "Weet dat het bij onze kinderen véél langer zal duren eer ze dit verwerkt hebben. Ze stellen negatief gedrag en spreken over zelfmoordneigingen. Op dat vlak hebben zij dus levenslange kwetsuren opgelopen." (JHM)

Lees meer