In het sportcentrum kunnen jongeren terecht bij een sportvereniging. Maar zijn verenigingen en sportkampen genoeg?
Karolien Coenen In het sportcentrum kunnen jongeren terecht bij een sportvereniging. Maar zijn verenigingen en sportkampen genoeg?

Breng meer schwung in dorp

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN NieUWERKERKEN

Jonge inwoners klagen over het weinige aanbod voor jeugd, en véél aanbod voor ouderen. Op welke manier kan Nieuwerkerken jongeren aantrekken en meer leven in de gemeenschap krijgen?

"De kinderen van Nieuwerkerken worden schitterend opgevangen in onze vier scholen, waarvan één gemeentelijke kleuterschool. Daarbij hebben we ervoor gezorgd dat er in elke deelgemeente buitenschoolse kinderopvang is. In de vakanties is er speelpleinwerking, aangevuld met allerlei kampen zoals taal- en sportkampen. Daarnaast zijn er in Nieuwerkerken drie jeugdverenigingen, die elke zondag een paar honderd kinderen opvangen. Voor hun sportieve vrije tijdsbesteding kunnen kinderen terecht bij onze sportverenigingen. Er is voor de muziekliefhebbers een repetitieruimte. Op vraag kunnen speelstraten ingericht worden. In het jeugdhuis "Dwarz" kan onze jeugd elkaar ontmoeten. Naar jonge gezinnen toe heeft Nieuwerkerken het voordeel van zijn centrale ligging tussen Sint-Truiden, Hasselt en Herk-de-Stad.", somt burgemeester Benny Bamps (CD&V) op.


"Een gemeente moet meer doen dan opvang alleen. Er moeten dringend initiatieven genomen worden om een jongere bevolking aan te trekken. Eerst en vooral willen we dit graag doen door opnieuw werk te maken van een heropleving van het jeugdhuis. Een skatepark is eveneens geen overbodige luxe. En ja, laten we opnieuw Neurorock organiseren. Nieuwerkerken stond bekend als een vooruitstrevende gemeente, maar we zijn letterlijk en figuurlijk in slaap gesukkeld!" zegt lijstrekker Sandra Vansimpsen (sp.a) (DSS)

Lees meer