CD&V op z’n eentje aan het roer

CD&V, dat met negen zetels op zeventien een nipte meerderheid heeft, gaat in de volgende legislatuur alleen besturen. 

Kersvers burgemeester Dries Deferm.
DS Kersvers burgemeester Dries Deferm.

Geen coalitiepartner meer vanaf 2019, dus. Het gevolg is dat GBL na zes jaar uit de meerderheid verdwijnt. “We vertrekken van de sterkte van onze huidige ploeg”, zegt schepen en toekomstig burgemeester Dries Deferm. “De Nieuwerkerkenaar heeft zich glashelder uitgesproken. We zijn als grootste uit de verkiezingen gekomen en gaan er als enige partij een zetel op vooruit. Onze meerderheid is heel nipt, dat klopt. Maar tijdens de fractievergadering is gebleken dat iedereen deze beslissing steunt en zich bewust is van zijn of haar verantwoordelijkheid.”

Gespreksronde

Wie schepen wordt, is wel nog niet duidelijk. “De komende weken plan ik met alle kandidaten individuele gesprekken om naar hun ambities te polsen”, klinkt het. “Ik hoop eind deze maand zicht te hebben op wie welk mandaat zal opnemen.”

Intussen behouden de andere partijen hun zetels: vier voor Gemeentebelangen, drie voor sp.a en één voor N-VA. Open Vld, dat zes jaar geleden één zetel te pakken kreeg, is die nu kwijt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer