4 De hulpdiensten doen er alles aan om het leven van de man te redden nadat hij uit zijn wagen werd gehaald.
BBO De hulpdiensten doen er alles aan om het leven van de man te redden nadat hij uit zijn wagen werd gehaald.

Auto overkop na slipper in de middenberm van E40, bestuurder zwaargewond

Op de E40 tussen Middelkerke en Nieuwpoort is maandag rond 16.30 uur een bestuurder zwaargewond geraakt door een ongeval. De snelweg was een tijd lang volledig afgesloten, wat meteen zorgde voor file. 

Het incident gebeurde in de richting van Frankrijk. De bestuurder van de Peugeot Partner week om ongekende reden af van de rijbaan en reed met zijn voertuig in de middenberm. De wagen begon te slingeren, ging overkop en kwam tot stilstand in de middenberm. De bestuurder liep zware verwondingen op. Er waren geen derden betrokken. 

Het duurde een half uur vooraleer de man uit de wagen was bevrijd door de hulpdiensten. “De bestuurder zat niet gekneld, maar door de aard van de verwondingen hebben we het slachtoffer eerst volledig gestabiliseerd om geen extra letsels toe te dienen. De man werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis overgebracht”, zegt kapitein Richard Vandenabeele van de brandweer van Nieuwpoort. De helikopter landde op de linkerrijstrook van de autosnelweg. 

4 De MUG-heli landde op het tarmac van de E40.
BBO De MUG-heli landde op het tarmac van de E40.

“Intussen werd de E40 volledig afgesloten om ons werk naar behoren en veilig te kunnen uitvoeren”, voegt Vandenabeele toe. Daardoor dikte de file in geen tijd aan. Rond 7.15 was er opnieuw verkeer mogelijk over een rijstrook. Omstreeks 18 uur was de rijbaan vrij, nadat de brandweer de brokstukken opruimde en de takeling van de Peugeot Partner voorbij was. 

4 De auto ging overkop en raakte zwaar beschadigd. De bestuurder liep ernstige verwondingen op.
BBO De auto ging overkop en raakte zwaar beschadigd. De bestuurder liep ernstige verwondingen op.
4 De auto reed om ongekende reden in de middenberm en ging vervolgens overkop.
BBO De auto reed om ongekende reden in de middenberm en ging vervolgens overkop.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Chantal Serwy

    Wij hebben het ongeval zien gebeuren . Er waren al mensen bij om te helpen zou graag weten hoe het met de persoon is afgelopen

  • Chantal Serwy

    Veel sterkte aan de bestuurder

Lees meer