Het incident gebeurde in de jachthaven van Nieuwpoort.
Jelle Houwen Het incident gebeurde in de jachthaven van Nieuwpoort.

Dronken man valt al plassend over reling van jacht

De hulpdiensten moesten vrijdagnacht om 2.30 uur uitrukken naar de jachthaven van Nieuwpoort aan de Kromme Hoek waar een man in het water was gesukkeld. Het bleek om een man te gaan die vermoedelijk na een wild feestje teveel gedronken had en ‘s nachts een plasje wou maken aan de rand van een jacht. Terwijl hij aan het plassen was verloor hij echter zijn evenwicht en sukkelde over de reling van het jacht. Zijn vrienden zagen hem niet meteen meer en belden de hulpdiensten. De brandweer snelde met een ploeg duikers ter plaatse en ook een ambulance en de scheepvaartpolitie kwamen meteen af op de noodoproep. Nog voor hun komst konden zijn vrienden de onfortuinlijke man terug op het droge helpen. Hij raakte niet gewond maar zijn avontuur krijgt - naast een kletsnat pak - wel nog een staartje. Naar verluidt had de man om en bij de 3 promille in zijn bloed en kon hij amper nog op zijn benen staan. De politie deed een rondgang op het jacht en nam hem mee voor verhoor. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christophe Vervroegen

    Correctie: Raf en ik, voorbijgangers, hebben deze kerel uit het water gehaald. 1 minuut later sukkelde hij weer in het water maar dan zonder vest. De 2e keer verliep het niet zo gemakkelijk maar is’t toch gelukt De weerspannige drenkeling noemde Frank en hij was franstalig. Toen de politie er was zijn we doorgegaan, we had meer zin om te gaan slapen dan verklaringen af te leggen. Christophe

Lees meer