Een felle windsloot blies de ketting van de bouwkraan in de bovenleiding van de tramverbinding in Nieuwpoort.
Bart Boterman Een felle windsloot blies de ketting van de bouwkraan in de bovenleiding van de tramverbinding in Nieuwpoort.

Ketting van bouwkraan waait in bovenleiding kusttram

In de Albert I-laan in Nieuwpoort heeft het tramverkeer woensdagnamiddag lichte hinder ondervonden door een ketting en haak van een bouwkraan die in de bovenleiding terechtgekomen was. Geen alledaags zicht.

Het incident gebeurde rond 13.50 uur. De betrokken arbeiders van de vlakbij gelegen bouwwerf stonden even met de handen in het haar. “De oorzaak was een windstoot, waardoor de ketting van de bouwkraan de verkeerde kant uit begon te slingeren en vast kwam te hangen. De aankomende kusttrams werden over een enkel spoor geleid, tussen de wissels van Nieuwpoort-Bad en Kattesas. Voor de reizigers was er amper hinder”, zegt woordvoerster Inge Debruyne van De Lijn. De haak moest wel nog verwijderd worden. Intussen werd het autoverkeer ook omgeleid door de politie. “Onze technici zijn meteen ter plaatse gegaan. De elektriciteit van de tramleiding in kwestie werd uitgeschakeld, maar dat had geen invloed op het spoor in de andere richting. De haak werd zonder problemen losgemaakt. Schade is er niet. Rond 14.30 verliep het verkeer opnieuw normaal”, besluit Inge Debruyne.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer