2 Deze leerlingen renoveerden de sleepboot uit 1955.
Benny Proot Deze leerlingen renoveerden de sleepboot uit 1955.

Lassers in spe blazen verroeste sleepboot nieuw leven in

Na twee schooljaren hard werd zijn de leerlingen van de lasafdeling van het Atheneum Nieuwpoort erin geslaagd om de sleepboot Cobi-M volledig te renoveren. Donderdag wordt het vaartuig opgehaald en vervoerd naar Zwijnaarde om er een nieuwe motor in te steken.

De leerlingen Lassen-Constructie zijn trots op het werk dat ze gestopt hebben in de renovatie van de Nederlandse stalen sleepboot Cobi-M. Ze vervingen zowat alle staal en maakten hem vaarwaardig. Bedoeling is dat de sleepboot uit 1955 via Zeebrugge naar Terneuzen vaart om uiteindelijk in het Industrieel Museum Zeelaand in Sas van Gent in Nederland te belanden. 

Het vaartuig werd vroeger ingezet om grote schepen te slepen en ook als pomp- en blusboot. Cobi-M is eigendom van Multraship Towage & Salvage. In Zwijnaarde wordt nog een nieuwe motor geplaatst. Na grondige technische controles zal de Cobi-M op zaterdag 19 oktober in Nieuwpoort te water gelaten worden. Daar start dan zijn laatste vaart.

2 Zowat alle staal werd vervangen, een mooie praktijkoefening voor de Atheneumleerlingen.
Benny Proot Zowat alle staal werd vervangen, een mooie praktijkoefening voor de Atheneumleerlingen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer