Dit is de winnende foto van het Atheneum Nieuwpoort
Atheneum Nieuwpoort Dit is de winnende foto van het Atheneum Nieuwpoort

Leerlingen Nieuwpoortse Atheneum scoren internationaal met deze foto

Met deze foto werden de leerlingen van het Nieuwpoortse Atheneum beloond als beste campagnebeeld tijdens de internationale wedstrijd Young Reporters for the Environment, in ons land georganiseerd door GoodPlanet Belgium.

Meer dan honderd jongeren namen deel aan de competitie. “De winters zijn geen winters meer. Wij poseren in zwemkledij in een vervuild zwembad met enkele generatiegenoten die niet wakker liggen van de problematiek”, vat Wiebe Cloet de boodschap achter de foto samen. “Wij roepen allemaal om ter luidst dat het klimaat naar de vaantjes gaat maar onszelf en ons gedrag aanpassen? Dat is een stapje te ver. Dan is het plots het probleem van de politici en niet van de gewone burger.” Wiebe poseert op de foto samen met Jens Beukens, Tatiana Devlieger, Arne Goossens en Naomi Salalila uit de leerlingenraad van GO!Atheneum Nieuwpoort. De jury koos het beste reportage- en campagnebeeld. Nieuwpoort scoorde in die laatste categorie. Met het beeld doet de school ook mee aan de online wereldmilieudag op 5 juni. Daar worden de internationale laureaten bekendgemaakt. Verder gebeurt er met de foto niets.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer