Terug naar de tijd van toen op Erfgoeddag nu zondag
Nieuwpoort Verbeeldt Terug naar de tijd van toen op Erfgoeddag nu zondag

Lukken bakken en visnetten breien op Erfgoeddag in Nieuwpoort

Het thema van de jaarlijkse Erfgoeddag nu zondag is ‘Hoe maakt u het?’. In Nieuwpoort kan je vooral zelf aan de slag om ambachten uit grootmoeders tijd onder de knie te krijgen. Er staan drie workshops en één lezing op het programma.

In de vismijn kunnen kinderen vanaf 9 jaar visnetten leren breien onder het toeziende oog van visser Noel Dugardein. Ook de ouders mogen gerust meehelpen. Wil je meer te weten komen over het brouwen van bier? Kom dan naar de City in de Valkestraat. Vroeger was het in veel families de gewoonte om op Nieuwjaar zelfgebakken lukken te eten. De KVLV van Ramskapelle haalt de hete ijzers uit en leert alle geïnteresseerden bakken in d’ Oude Schole. Nog op die locatie kan je de basistechnieken van kantklossen en breien onder de knie krijgen. Er is telkens een workshop om 10 en 14 uur. Alles is gratis. Inschrijven kan via cultuur@nieuwpoort.be of 058 79 50 00.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer