De stoetwagen naast de echte horecazaak waarop het is gebaseerd
Gemeente Koksijde De stoetwagen naast de echte horecazaak waarop het is gebaseerd

Nieuwste stoetwagen Normandie zondag op garnaalfeesten

Het is een mooi beeld: de nieuwe stoetwagen De Normandie naast de echte horecazaak waarop het is gebaseerd. Het team van de dienst Technieken van Koksijde maakte de constructie voor de 70ste editie van de garnaalstoet zondag.

Bij een jubileum hoort een nieuwe wagen vinden ze in Koksijde. “Het is een prachtstuk en de gelijkenis is treffend. De makers hebben op elk detail gelet”, reageren Ellen Vandendries en Timo Weiss, de uitbaters van De Normandie. Burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) is tevreden. “Elk jaar pakken we met nieuwigheden uit tijdens onze tweedaagse garnaalfeesten. Dit is het verhaal van een sterke groep.” In februari al startten de medewerkers van de dienst Technieken met de bouw van het nieuwe pronkstuk van de garnaalstoet. Onder leiding van Neal Baelen stopten de smeden, schilders, timmermannen, decorateur en garagisten liefst 1500 uren werk in het kleine broertje van De Normandie. Het voertuig is gedoopt en kan zondag vanaf 15.30 uur veilig meerijden in de stoet. Ook zaterdag is er van alles te doen in Oostduinkerke waaronder garnaalworpen, een streepje theater en folkloremarkt. Info: www.visitkoksijde.be. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer