PZ Westkust

Politie kan 40 fraudeurs met gehandicaptenkaarten betrappen in vier maanden (dankzij een nieuwe app)

De politie Westkust (Koksijde, Nieuwpoort, De Panne) heeft in de laatste vier maanden tijd liefst veertig fraudeurs met parkeerkaarten voor mindervaliden betrapt. Dat meldt woordvoerster Ine Deburchgraeve. “Vroeger kon de politie deze misbruiken maar moeilijk controleren, maar door de komst van de applicatie Handi2Park is dit nu wel mogelijk”, waarschuwt ze.

“Ondanks de eerdere oproep van Politie Westkust om geen misbruik te maken van parkeerkaarten voor mensen met een handicap, frauderen nog steeds heel wat personen. Ze doen dat niet enkel door kaarten van overledenen te gebruiken, maar ook door duplicaten aan te vragen”, aldus Ine Deburchgraeve. Veel mensen doen aangifte bij de politie van zogezegd verlies of diefstal van hun originele parkeerkaart voor mensen met een handicap. “In werkelijkheid willen ze een duplicaat om met derden te delen. De politie Westkust stelde in de laatste 4 maanden al een 40-tal inbreuken vast wat betreft fraude door duplicaten.”

“Vroeger kon de politie deze misbruiken maar moeilijk controleren, maar door de komst van de applicatie Handi2Park is dit nu wel mogelijk. Veel mensen weten niet dat bij de aanvraag van een nieuwe parkeerkaart, de originele kaart ongeldig wordt gemaakt. Wanneer de politie het kaartnummer ingeeft in de app Handi2Park, krijgt ze onmiddellijk melding dat het om een ongeldige kaart gaat. Uiteraard volgt na het vaststellen van dergelijke inbreuk een takeling van het betrokken voertuig en een boete. Parkeerplaatsen voor personen met een handicap moeten vrij blijven voor de rechthebbenden.”

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Agneta Vanwinckel

    Zo lang men maar een luttele boete op legt zal er niets veranderen, eerst als men bij overtreding begint met de wagen verbeurt te verklaren zal er pas een kentering komen.

  • Roger Rondelez

    Dat is nog niet alles, onlangs in West-Vlaanderen, op een deel van de gehandicapten parking had er iemand zijn moto er op geparkeerd.!!!!! Zodanig dat ik mijn groot kofferdeksel om de rolstoel er uit te halen niet kon openen. ik heb daarvan een digitaal bewijsstuk.

Lees meer