WASHINGTON - Goed nieuws voor miljoenen gedupeerde klanten van Zappos, een online-schoenenwinkel die in handen van Amazon is. Hun gegevens waren in 2012 gestolen uit de database van het bedrijf. Ze begonnen daarom een rechtszaak tegen Zappos. Dat probeerde het proces te laten stoppen, maar dat is maandag afgewezen door het Hooggerechtshof in Washington.
ANP XTRA WASHINGTON - Goed nieuws voor miljoenen gedupeerde klanten van Zappos, een online-schoenenwinkel die in handen van Amazon is. Hun gegevens waren in 2012 gestolen uit de database van het bedrijf. Ze begonnen daarom een rechtszaak tegen Zappos. Dat probeerde het proces te laten stoppen, maar dat is maandag afgewezen door het Hooggerechtshof in Washington.

Twee jaar cel voor trio van autodieven en drugsdealers

Drie twintigers zijn tot twee jaar cel veroordeeld voor het stelen van twee auto’s in Nieuwpoort en Knokke en het dealen van grote hoeveelheden cannabis. 

Midden september werd in Nieuwpoort een Renault Captur gestolen. De politie liet het voertuig seinen en kreeg een week later een signaal vanuit De Panne. De gestolen wagen was de zone binnengereden. De politie slaagde erin om het voertuig te onderscheppen in de Kerkstraat en de inzittenden in bedwang te houden. Het bleek te gaan om twee Marokkanen van 25 en 23 en een Syriër van 20. In de gestolen auto werd 1,2 kilo cannabis aangetroffen.

Hun verklaringen liepen nogal uiteen en de schuld werd in elkaars schoenen geschoven. Uit het onderzoek bleek dat de twee Marokkanen op 30 augustus een Peugeot 208 stalen in een garage in Knokke om ermee naar Spanje te rijden. Daar zou volgens hun verklaringen een ripdeal hebben plaatsgevonden maakten ze de cannabis buit. De Peugeot werd achtergelaten in Barcelona. Intussen stal de Syriër de Renault Captur in Nieuwpoort. Met de wagen pikte hij zijn twee kompanen later op om de drugs in Duinkerke te verkopen. De een had meer aandeel in de feiten dan de ander. Als gevolg sprak de rechter drie keer een verschillende straf van 2 jaar cel uit. Namelijk volledig met uitstel, volledig effectief en de helft met uitstel. De auto-eigenaars krijgen een schadevergoeding toegewezen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer