Tijdens de traditionele vissershulde worden in Nieuwpoort de vaartuigen gezegend.
PVBN Tijdens de traditionele vissershulde worden in Nieuwpoort de vaartuigen gezegend.

Visserijfeesten afgelast door storm, zondag en maandag gaat feest wel door

Nieuwpoort heeft zijn jaarlijkse visserijfeesten op zaterdag afgelast. Vandaag zondag en morgen maandag gaan de geplande activiteiten wel door.

“Door de sterke wind was het te gevaarlijk om de kraampjes bij de vismijn op te stellen”, motiveert schepen van Visserij Kris Vandecasteele (CD&V). “Daarom hebben we alle activiteiten afgelast. Morgen is de vissmoefelmarkt wel open van 10 tot 21 uur. De officiële opening van de feesten plannen we zondag om 10.30 uur. Ook maandag gaat de vissershulde vanaf 10 uur gewoon door.”

Zondag bieden de lokale vishandelaars en horecazaken allerlei hapjes aan. Tussendoor zijn optredens gepland. Om 11 uur treedt de Nieuwpoort Concert Band op. Na de middag is het de beurt aan The Subtitles en ’s avonds aan Sons Saucises. Danny Huyghebaert toont om 16.30 uur hoe je op professionele wijze een vis fileert. Aansluitend kan je een publieke visverkoop meepikken in de visveiling. De opbrengst gaat naar de IBIS school in Oostende. Maandag om 10 uur brengt het stadsbestuur een ingetogen hulde aan de op zee omgekomen of vermiste vissers. Na de misviering in de verkoophal van de Vismijn zegent de pastoor de vissersvaartuigen langs de kade. Tot slot gaat het naar het vissersmonument op het Fonteineplein.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer