2 De brandweer bluste de autobrand, maar de wagen is onherroepelijk verloren.
Bart Boterman De brandweer bluste de autobrand, maar de wagen is onherroepelijk verloren.

Wagen brandt volledig uit op E40, koppel met twee honden kan net op tijd ontkomen

Op de E40 richting Frankrijk, kort voor afrit Oostduinkerke, brandde vrijdagavond een BMW volledig uit. De inzittenden, een koppel uit Oostende en hun twee honden, konden tijdig uitstappen en zichzelf in veiligheid brengen. 

De brandweerposten van Nieuwpoort en Oostduinkerke werden iets voor 22 uur opgeroepen. Op dat moment stond de BMW cabrio al in lichterlaaie. Een rookpluim was tot ver te zien. Bij aankomst stonden de eigenaars toe te kijken vanop het weggetje naast de snelweg. Tijdens de bluswerken werd de E40 eventjes volledig afgesloten. 

Het koppel uit Oostende verklaarde dat er plots een lichtje begon te branden op het dashboard en kort daarna ontstond er brand in de motorkap. Ze konden zich nog net op de pechstrook parkeren en hun honden uit de wagen halen. De brandweer slaagde er nog in om een elektrische step uit de koffer te redden. De wagen werd herleid tot schroot en is getakeld.

2 De snelweg was een tijd lang afgesloten voor de bluswerken. Nadien kwam Garage Vansteenland uit Koksijde de wagen takelen.
Bart Boterman De snelweg was een tijd lang afgesloten voor de bluswerken. Nadien kwam Garage Vansteenland uit Koksijde de wagen takelen.

Lees meer