De NH-90-reddingshelikopter zoekt mee naar de vermiste duikers (archiefbeeld).
Bart Boterman De NH-90-reddingshelikopter zoekt mee naar de vermiste duikers (archiefbeeld).

Zoekactie naar vermiste duikers stopgezet: nog geen spoor van man en vrouw

De grote zoekactie naar twee duikers die sinds deze namiddag vermist zijn, is rond middernacht stopgezet nadat de helikopter het gebied nog tot middernacht afzocht met infraroodcamera. “We wilden nog een laatste poging doen om hen te vinden”, klinkt het bij Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC).

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De twee gingen zondagmiddag in het water ter hoogte van Nieuwpoort, zo’n 12 à 15 kilometer van de kust. Het gaat om twee Vlaamse recreatieve duikers, een man en vrouw. Samen met enkele andere opvarenden gingen ze op zoek naar een scheepswrak dat net in Franse wateren ligt. Toen de man en vrouw te lang onder water bleven, sloegen de andere bemanningsleden meteen alarm bij het MRCC. 

“Meteen daarna hebben we een zoekbox uitgetekend om na te gaan waar ze zich kunnen bevinden”, zegt Eva Descamps. Door de stroming zullen de duikers wellicht richting Belgische wateren afdrijven, waardoor het reddingscentrum in Oostende de zoekactie coördineerde. Duikers van het leger gingen rond 18 uur samen met enkele sportduikers nog verder zoeken rond het scheepswrak waar de vermiste duikers wellicht waren. Dat leverde echter geen resultaat op. 

Laatste poging

“Er was even sprake van om de actie stop te zetten rond 20.30 uur, maar er is besloten om toch nog een laatste poging te ondernemen om hen te vinden”, vertelde Eva Descamps van het MRCC zondagavond. Omdat de duikers vlak op de grens Frankrijk doken naar een wrak, werd ook het MRCC van Cap Gris-Nez in Noord-Frankrijk op de hoogte gebracht. Rond middernacht werd gestopt met zoeken. Vandaag volgt verder overleg. 

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bart Dejaegher

    @guido. Zichtbaarheid is goed in de noordzee. De laatste keer dat ik op dat wrak gedoken heb had je zelfs niet echt een lamp nodig

  • patrick brom

    ik vrees het ergste , zitten ze niet vast in dat vrak?

Lees meer