2 Mechels schepen Gabriella De Francesco ondertekent het charter. Naast haar staat Esther Schenk, stafmedewerker gezondheidsbevordering van LOGO Mechelen.
WVK Mechels schepen Gabriella De Francesco ondertekent het charter. Naast haar staat Esther Schenk, stafmedewerker gezondheidsbevordering van LOGO Mechelen.

Bijna alle besturen ondertekenen Gezonde Gemeente Charter

Nagenoeg alle gemeenbesturen van het arrondissement Mechelen en de Rupelstreek verbinden er zich toe om hun lokaal gezondheidsbeleid verder uit te bouwen én om gezondheidsongelijkheid in de gemeente weg te werken.

Delegaties van verschillende gemeentebesturen uit het werkingsgebied van LOkaal GezondheidsOverleg (Logo) Mechelen verzamelden vandaag bij CGG De Pont in Mechelen voor de ondertekening van het Gezonde Gemeente Charter. “Het gaat dan bijvoorbeeld over het meewerken aan bevolkingsonderzoeken naar kanker, over gezonde voeding, voldoende bewegen, geestelijke gezondheid, tabak, alcohol en drugs”, zegt Esther Schenk, stafmedewerker gezondheidsbevordering van LOGO Mechelen. De ondertekening vindt ze belangrijk. “Gezondheidspreventie is toch een beetje een ondergeschoven kindje. We voelen dat het heel erg noodzakelijk is om de mensen te overtuigen om ermee aan de slag te gaan.”

Een van de ondertekenaars is Mechels schepen Gabriella De Francesco. Volgens haar wil de nieuwe bestuursploeg meer inzetten op gezondheid. “We willen ons inzetten om een rookvrije gemeente te worden. Een andere belangrijke is gezonde voeding bij mensen in armoede. Daarnaast blijven we uiteraard campagnes voor borstkankerscreening en rond alcoholmisbruik ondersteunen.”

Alle gemeentebesturen zullen het engagement ondertekenen. Enkel Hemiksem en Nijlen zegden nog niet toe.

2 De ondertekenaars van het Gezonde Gemeente Charter
WVK De ondertekenaars van het Gezonde Gemeente Charter

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer