David Legreve

Fort van Kessel opnieuw toegankelijk voor bezoekers

Het heeft iets langer geduurd dan normaal, maar het Fort van Kessel opent vanaf 1 juli opnieuw de poorten voor bezoekers. Er kunnen opnieuw rondleidingen aangevraagd worden, mits de nodige veiligheidsmaatregelen in acht genomen worden.

Normaal gezien zou de gidsenwerking van Kessel Fort al op 1 april in gang treden, maar het coronavirus strooide roet in het eten. De Open Fortdag, Erfgoeddag, Toonbeeld en de Fortengordel werden geannuleerd. De gemeente maakte vandaag bekend dat het Fort van Kessel de poorten weer opent vanaf 1 juli: rondleidingen kunnen dus weer plaatsvinden, en dat tot het einde van het seizoen op 30 september.

Rondleidingen kunnen aangevraagd worden voor minimaal vijf personen en maximaal tien personen. Dit kan enkel via de website, waar je het aanvraagformulier kan invullen. Omwille van gezondheidsredenen kunnen niet alle gidsen ingeschakeld worden om rondleidingen te geven, dus werkt het Fort met een minimumbezetting. Daarbij moet elke bezoeker een mondmasker dragen tijdens de volledige rondleiding, moeten de handen ontsmet worden bij het binnen- en buitengaan en zijn de standaard rondleidingen aangepast zodat de kleinste ruimtes worden vermeden en de toelichting vooral in buitenruimtes gebeurt. Een rondleiding duurt maximum anderhalf uur.

Lees meer