Rumen Wagemans , Wout Van Elsen en Lloyd Van Tendeloo,
Bertje Warson Rumen Wagemans , Wout Van Elsen en Lloyd Van Tendeloo,

Githo-leerlingen pakken uit met 'valdetectiesysteem'

Veertig Leerlingen van het Githo hebben uitgepakt met een primeur voor hun school: ze ontwikkelden een valdetectiesysteem voor hulpbehoevende mensen.

Het neusje van de zalm is een veilige woning, waarin, als een oudere valt, meteen alle gevaarlijke toestellen uitgeschakeld worden, de voordeur automatisch opengaat, de verwarming aan springt en een zacht muziekje de persoon tot rust brengt. Het thuisfront kan de oudere persoon bovendien via camera en Smartphone opvolgen.


Bezielers van dit project zijn leerkrachten Jan Voorpoels en Jan Van Weert.


"Onze leerlingen zorgen ervoor dat alles in het domoticasysteem samenwerkt via één signaal. Dit kan niet in een standaardinstallatie", zeggen de leerkrachten. Leerlingen stelden hun innoverend project voor aan een 50-tal leerkrachten en directies van basisscholen uit de ruime regio Nijlen. "Stel dat grootvader, in dit geval gedemonstreerd door een beer, valt en zijn dochter op het valdedectiesysteem is aangesloten. In dat geval kan de dochter meteen hulp laten komen", leggen leerlingen uit. Het 7de jaar Industriële Elektriciteit gaat nog een stap verder en richtte een veilige woning in, waar alles automatisch in gang schiet. Het project wordt nog uitgebreid. (WAE)

Lees meer