2 KVLV wordt 'Ferm' en deelt gratis deurmatten uit
Ferm Bevel KVLV wordt 'Ferm' en deelt gratis deurmatten uit

KVLV Bevel wordt ‘Ferm’ en deelt gratis deurmatten uit

Op zaterdagvoormiddag vonden de leden van KVLV Bevel een leuke verrassing voor de deur. KVLV kreeg namelijk in heel Vlaanderen de nieuwe naam ‘Ferm’, en dat werd gevierd met een ferme promostunt: alle leden van KVLV Bevel kregen een kleurrijke deurmat cadeau. 

Op vrijdagavond kregen de organisaties van Ons, de moederorganisatie van KVLV, een nieuwe naam. Die naam werd ‘Ferm’, en moet KVLV in een fris, nieuw jasje steken. Pascale Francken, voorzitster KVLV Bevel: “De naam tovert meteen een glimlach op je gezicht. Natuurlijk zal het wel even wennen zijn, maar ‘Ferm’ moet in ieder geval voor verjonging staan.” Vroeger heette KVLV nog ‘Boerinnenbond’, totdat die naam in 1970 ‘KVLV’ werd. 

Verwelkoming

Zaterdag werd naar aanleiding van de nieuwe naam een promostunt op poten gezet in Bevel. Alle leden van ‘Ferm’ Bevel kregen een kleurrijke deurmat cadeau, in paars, oranje of rood. Een deurmat is de eerste warme verwelkoming van familie, buren, vrienden.”

Zondag vindt in de parochiezaal van Bevel de jaarlijkse restaurantdag van KVLV (of Ferm) plaats. Ook deze die volledig in teken staan van de nieuwe naam. Nog tot 18 uur kan er lekker gegeten worden aan democratische prijzen en kan er kennisgemaakt worden met het activiteitenaanbod van Ferm.

2 De plaatselijke dorpskapster is ook lid van Ferm, en kreeg een oranje mat voor de deur.
Ferm Bevel De plaatselijke dorpskapster is ook lid van Ferm, en kreeg een oranje mat voor de deur.

Lees meer