De rechtbank van eerste aanleg in Mechelen.
David Legreve De rechtbank van eerste aanleg in Mechelen.

Man (35) lapt voorwaarden aan laars, parket eist nieuwe straf

Het parket in Mechelen heeft dinsdagochtend een effectieve celstraf geëist tegen een 35-jarige man uit Nijlen. Hij stond voor de rechter omdat hij zich niet aan zijn voorwaarden hield. Die waren hem opgelegd na een veroordeling voor drugsfeiten. 

De feiten dateren van 2016. De dertiger kreeg destijds een straf met voorwaarden opgelegd. Hij moest zich onder meer laten begeleiden bij het afkicken van de drugs en het volgen van een begeleiding bij het justitiehuis. Alleen liep dat niet van een leien dakje. Verschillende keren stuurde hij zijn kat, bij de laatste verschijning voor de probatiecommissie, beloofde hij zich opnieuw aan zijn voorwaarden te gaan houden. 

“Alleen liep het kort daarna opnieuw fout”, aldus het parket. “Daarom gingen we over tot de dagvaarding.” 

Allerlaatste kans

Het parket vroeg een herroeping van zijn straf met uitstel en eiste een effectieve gevangenisstraf en geldboete die kan oplopen tot 8.000 euro. De verdediging vroeg een allerlaatste kans. “Hij weet inmiddels dat als hij zich niet aan zijn voorwaarden houdt, hij naar de gevangenis vliegt”, aldus zijn raadsman Frédéric Thiebaut. 

Een vonnis volgt op 6 mei. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer