#nijlenhelpt
Gemeente Nijlen #nijlenhelpt

Nijlen lanceert online platform #nijlenhelpt

De hond uitlaten, boodschappen doen, mondmaskers naaien of een brief schrijven naar een eenzame... De gemeente Nijlen lanceerde vandaag een online platform waarop de Nijlenaar zijn dorpsgenoten kan helpen in tijden van corona. 

Met #nijlenhelpt wil de gemeente vrijwilligers en hulpbehoevenden met elkaar in contact brengen, om samen deze uitzonderlijke tijden te boven te komen. Zo kan je bijvoorbeeld boodschappen doen of naar de apotheek of de post gaan voor mensen die minder mobiel zijn, een babbeltje doen met of een brief schrijven naar alleenstaanden die sociaal geïsoleerd dreigen te raken, mondmaskers maken voor mensen in de zorg, enzovoort. 

“Het zijn vreemde tijden voor iedereen, maar tegelijk zien we een enorme golf van solidariteit over ons komen”, aldus schepen van Sociale Zaken Lien Du Four (Groen). “Mensen bieden zich spontaan aan op social media of bij onze gemeentelijke diensten om anderen te helpen die alleen zijn, niet in de winkel geraken,... Het is nu heel belangrijk om voor elkaar te zorgen en elkaar te helpen. Dit willen we dus heel graag mee ondersteunen met het platform #nijlenhelpt.” 

Via het platform www.nijlenhelpt.be kan je hulp vragen, maar ook vrijwilligers melden zich hier aan. Mensen die geen toegang hebben tot het internet kunnen ook bellen naar 03 410 02 11. 

Lees meer