Peer Stoet spoelt financiële kater door met groot feest: “Kas weer vullen na afgelaste stoet”

Wie de Herenthoutse Karnavalvereniging Peer Stoet een warm hart toedraagt, is zaterdag welkom in gemeentelijk ontmoetingscentrum (GOC) Ter Voncke. De vzw organiseert er de Summer Stoet Party een dag vol plezier om centen in te zamelen voor de stoetkas. Die is tamelijk leeg nadat de stoet in maart werd afgelast door onweer.

2 Het deel van het bestuur van Peer Stoet vzw dat de Summer Stoet Party in elkaar bokste.
Peer Stoet vzw Het deel van het bestuur van Peer Stoet vzw dat de Summer Stoet Party in elkaar bokste.

Op zaterdag 22 juni staat Herenthout in het teken van de carnavalstoet. In GOC Ter Voncke organiseert het bestuur van de carnavalsverening Peer Stoet een zomerse carnavaldag, -avond en -nacht. “Dit is uitzonderlijk”, vertelt Gunter Nevelsteen, voorzitter van Peer Stoet. “Zo proberen we de financiële tegenvaller van de twee stoetzondagen in maart een beetje recht te trekken.”

Storm

Door het barre weer daagden op de eerste stoetzondag amper 3.500 kijklustigen op voor de optocht door de Herenthoutse straten. De helft van het aantal dat er op een zonnige stoetzondag afzakt naar het dorpscentrum. Alsof de duivel ermee gemoeid was, deden de weergoden er op de tweede stoetzondag nog een schepje bovenop. Een heuse storm raasde er op zondag 10 maart door Vlaanderen. Ook de Herenthoutse carnavalsstoet. Een domper op de feestvreugde? Niet voor de carnavalisten, die er het beste van maakten en feest vierden tot in de vroege uurtjes. Voor het bestuur van Peer Stoet vzw werd de afgelasting een financiële opdoffer. 

“Een exact financiëel plaatje opmaken van de misgelopen inkomsten is onbegonnen werk”, klonk het destijds bij Peer Stoet. “Maar het gaat om een misgelopen bedrag dat zich situeert tussen 5 à 10.000 euro.”

“Onze vereniging kan een eenmalige tegenslag wel verwerken”, weet Nevelsteen. “Maar de financiële slagkracht moet omhoog. Toen we te horen kregen dat mensen de handen in elkaar sloegen om iets op poten te zetten om de stoetkas te spijzen zijn we zelf mee in actie geschoten.”

De Summer Stoet Party wordt voorafgegaan door een speelnamiddag voor de kleinste stoeters. Er is muziek, animatie en lekkere pannenkoeken. Vanaf 21u wordt GOC Ter Voncke omgetoverd tot te gekke party. Er staat een optreden van coverband Lisa and the Lizards op het programma en aansluitend zorgt de in Herenthout wereldberoemde DJ Balou voor de juiste deuntjes. De lekkerbekken kunnen ‘s avonds terecht in de aparte bar voor een verfrissende huisgemaakte cocktail.

2 De affiche van de Summer Stoet Party.
Peer Stoet vzw De affiche van de Summer Stoet Party.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer