René Van Goubergen
RV René Van Goubergen

René Van Goubergen is eerste eregemeenteraadslid van Nijlen

Gewezen gemeenteraadslid van Open Vld, René Van Goubergen (62 jaar), is voortaan ereraadslid van Nijlen, een primeur. Nooit eerder ontving een ex-raadslid een eremandaat. 

Tijdens de gemeenteraadszitting van april werd een reglement goedgekeurd dat het mogelijk maakt om verdienstelijke gemeenteraadsleden de titel van eregemeenteraadslid toe te kennen. Van Goubergen, een gepensioneerde leerkracht, zetelde van 1 januari 1995 tot 1 januari 2019 in de gemeenteraad. “Dit is een mooie erkenning van mijn langdurig, eervol en actief mandaat”, reageert Van Goubergen. “De burgemeester en de gemeentelijk algemeen directeur schreven me onlangs een brief waarin ze me met plezier meedeelden dat mijn eremandaat unaniem werd goedgekeurd door de gemeenteraad. Als erelid zal ik voortaan uitgenodigd worden op de diverse gemeentelijke feestelijkheden.” Van Goubergen zette zich tijdens zijn mandaat vooral in voor een betere mobiliteit, voor de leefbaarheid en de gezonde lucht in het centrum van Nijlen en Kessel. Beroepshalve gaf hij vele jaren les in de scholen Bisterveld in Kessel en de Zevensprong in Nijlen. Gedurende dertig jaar was hij ook persmedewerker, eerst bij deze krant en later voor de lokale krant Cinemablad. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • FRANS Hermans

    Is het omdat hij jullie kent of zijn jullie anti ? Jan Zander ( VL. B. ) is ook ereraadslid sedert het in de gemeenteraad goedgekeurd werd. Hij is bovendien ook ereprovincieraadslid ( Antwerpen ). Ere wie ere toekomt.

Lees meer