Brasserie The Sting in Kessel
Google Maps Brasserie The Sting in Kessel

Uitbater bevangen door CO door fit in tapleiding

De uitbater van café The Sting langs in Kessel (Nijlen) is afgelopen weekend bevangen geraakt door CO. Vermoedelijk ligt een fit in de leiding van een fles acide (die nodig is voor de tapkraam, red.) aan de oorzaak.

De hulpdiensten werden zaterdagnamiddag verwittigd. Zij kregen de melding dat de uitbater van het café langs Stationssteenweg onwel was geworden toen hij een fles acide ging vervangen in de kelder. Ondanks hij op eigen kracht boven geraakte, moest hij zuurstof krijgen toegediend. “De man werd nadien ook nog overgebracht naar het ziekenhuis. Nadat hij zuurstof kreeg en controle, mocht hij al opnieuw naar huis”, zegt woordvoerder Kris Jacobs van de politiezone Berlaar-Nijlen.

De brandweer moest wel nog ter plaatse komen. Zij voerden metingen uit in de kelder van het café en stelden vast dat er een grote CO2-concentratie aanwezig was. “De flessen werden buiten gezet. Er werd vervolgens ook nog geventileerd”, klinkt het bij de brandweerzone Rivierenland. “Pas wanneer de CO2-concentratie weg was, werd de plaats terug vrijgegeven.”

Zeker is dat de café-uitbater heel wat geluk heeft gehad. De man kon ook in elkaar gezakt zijn in de kelder. Vermoedelijk waren de gevolgen dan erger geweest. Vandaag (zondag, red.) kon het café opnieuw geopend worden. Hulpdiensten raden de café-uitbater nu aan oom een CO2-alarm in de kelder hangen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer