De Abdijkerk in Ninove
Claudia Van den Houte De Abdijkerk in Ninove

‘Heilige Cornelius’ is nieuwe naam eengemaakte parochie Ninove

De nieuwe parochie van Ninove heeft een naam gekregen: Heilige Cornelius. In 2016 werden alle parochies van Ninove verenigd in één nieuwe parochie voor heel de stad.

De nieuwe parochie in Ninove had de Heilige Cornelius zelf voorgesteld als nieuwe naam. Na overleg van de bisschoppelijk vicaris voor de parochies met de pastoormoderator, de parochieploeg, de deken van Aalst en de begeleider van het dekenaat Aalst, werd die naam goedgekeurd. De beslissing werd ondertekend door de Gentse bisschop Luc Van Looy en wordt op 1 mei van kracht.

In Ninove wordt Sint-Cornelius vereerd als patroon tegen de kinderziekten, krampen, oorkwalen, zenuwziekten, epilepsie,... zeker tijdens de Pinksterdagen. Cornelius was paus van 251 tot 253.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer