Het nieuwe inspraakplatform van de stad Ninove mijn.ninove.be.
repro CVHN Het nieuwe inspraakplatform van de stad Ninove mijn.ninove.be.

229 inwoners doen voorstellen voor ‘Ninove van morgen’ via nieuw inspraakplatform

229 Ninovieters hebben voorstellen ingediend voor het ‘Ninove van morgen’ via het online participatieplatform mijn.ninove.be, dat in juni van start ging.

Via het online inspraakplatform konden inwoners ideeën lanceren voor hun stad.  2.800 inwoners surften naar mijn.ninove.be, 345 mensen registreerden zich effectief en 229 voorstellen werden ingediend. Ongeveer evenveel mannen (50,3 procent) als vrouwen (49,7 procent) namen deel. Ook alle leeftijdsgroepen vanaf 24 jaar werden bereikt. Uit de voorstellen blijkt dat de Ninovieters dromen van een toegankelijke, groene, aangename stad waar beleving en ontmoeten centraal staan, waar dorpen verbonden worden via veilige fiets- en wandelstraten, waar er plaats is voor mooie buurten en uitnodigende straatjes en pleintjes en waar de Dender een mooie centrale rol krijgt.  Zo werden er onder meer voorstellen gedaan voor betere fiets- en voetpaden, meer groen, meer (politie)toezicht, meer netheid, de herinrichting van bijvoorbeeld het stationsplein en het kerkplein...

Alle 229 ideeën worden de komende weken bekeken door het stadsbestuur. Dat beslist wat er op korte termijn uitgevoerd zou kunnen worden en wat het kan meenemen in de meerjarenplanning, maar hakt ook knopen door over wat niet haalbaar is. Op basis daarvan krijgt elk idee een status. Elke deelnemer wordt op de hoogte gehouden over wat er met zijn/haar idee zal gebeuren. De status van elk idee zal ook kunnen worden gevolgd via mijn.ninove.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer