2 Schepen Alain Triest en VHN-voorzitter Diether Nachtergaele tonen de nieuwe stadsapp.
Claudia Van den Houte Schepen Alain Triest en VHN-voorzitter Diether Nachtergaele tonen de nieuwe stadsapp.

Alle nieuwtjes over Ninoofse handelszaken in stadsapp

Nieuw initiatief past binnen handelskernversterkende maatregelen

Ninove heeft voortaan een eigen stadsapp. Handelaars kunnen daarmee hun klanten informeren over nieuwe producten, acties, weekmenu's of hen de mogelijkheid bieden om te reserveren. En de stad heeft nog andere plannen in petto met de app.

De stadsapp past in de maatregelen van de stad om de handelskern te versterken. "Handelaars kunnen hun eigen pagina aanmaken binnen de stadsapp", vertellen schepen van Lokale Economie Alain Triest (Open Vld) en Diether Nachtergaele, voorzitter van de Verenigde Handelaars Ninove (VHN). "Op vlak van klantenbinding is dat heel belangrijk. Klanten die hun pagina volgen, ontvangen dan onmiddellijk alle meldingen van die handelszaak. De  handelaars kunnen dat koppelen aan acties. Restaurants kunnen het voor hun klanten bijvoorbeeld mogelijk maken om de menukaart te bekijken of om een tafel te reserveren via de app."

"We bundelen alle websites op één centraal punt. Klanten moeten zich inschrijven op een handelszaak en krijgen dan alle info", aldus Triest. "Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk handelaars op de stadsapp te vinden zullen zijn. Ook de stad zal communiceren via de app. Zo kan er bijvoorbeeld in noodsituaties zoals een ramp een alert worden gestuurd via de app. In de komende weken is het de bedoeling om ook een meldpunt te starten. Mensen zullen bijvoorbeeld een sluikstort kunnen melden door op de knop 'meldingen' te klikken, waarna foto en coördinaten worden doorgestuurd. Ook toerisme zal gekoppeld worden aan de app. Er zullen QR-codes worden geplaatst op alle belangrijke bezienswaardigheden in Ninove. Via de app krijgen mensen dan alle info hierover. Op lange termijn is het de bedoeling dat er met de app ook te zien zal zijn hoeveel parkeerplaatsen er waar nog vrij zijn. We bekijken ook de mogelijkheid om een parkeerplaats te reserveren met de app. Dat zou dan via een systeem met paaltjes of beugels gebeuren, maar we moeten nog bekijken of dit financieel haalbaar is."

De stad organiseert workshops om de handelaars te informeren over de 'Ninoveapp'. De eerste workshop vindt op 22 oktober om 20 uur plaats in het oud stadhuis.

2 Schepen Alain Triest en VHN-voorzitter Diether Nachtergaele tonen de nieuwe stadsapp.
Claudia Van den Houte Schepen Alain Triest en VHN-voorzitter Diether Nachtergaele tonen de nieuwe stadsapp.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bob(Robert) Bruyland

    Proficiat voor het initiatief.hopelijk wordt het goed bijgehouden, daar zal alles van afhangen, anders wordt het een dode mus.

Lees meer