Toon Verheijen

Beklaagden spreken elkaar tegen na straatrace: ene bekent de feiten en zegt dat ze elkaar kennen, andere ontkent alle feiten

A.M. en M.Z. moesten zich maandag verantwoorden voor de politierechter in Aalst voor een straatrace op de Brakelsesteenweg in Ninove. Beiden verschenen ze apart in twee dossiers. A.M. ontkende  dat hij ook maar iets te maken heeft met de feiten en de andere beklaagde niet kent, M.Z. bekent dan weer wel alle feiten en zegt dat hij de andere bestuurder wel kent. “Er werd ook geknikt naar elkaar toen ze naar voor werden geroepen", merkte het Openbaar Ministerie op. 

De feiten speelden zich af op 16 juli 2019 in Ninove. Een Toyota Auris en een Mercedes C63 reden er op de Brakelsesteenweg achter elkaar terwijl ze verschillende overtredingen begingen. Er werd ingehaald op het verkeerde rijvak. Ze staken langs rechts voorbij en haalden hoge snelheden. 

Een agent in burger zag het allemaal gebeuren en kon de feiten noteren. “Het was duidelijk dat ze aan het racen waren met elkaar", aldus het Openbaar Ministerie. Beide beklaagden hebben ook een verleden met drugs, waardoor politierechter Siegfried Stallaert zich ook afvroeg of ze nu nog drugs gebruikten. Hij stuurde ze daarom eerst allebei naar een dokter. De zaak wordt verder gezet op 4 mei. 

Lees meer