3 Op deze locatie langs de Elisabethlaan zou Burger King zich willen vestigen.
Claudia Van den Houte Op deze locatie langs de Elisabethlaan zou Burger King zich willen vestigen.

Burger King wil zich vestigen in Ninove, maar kans op vergunning lijkt klein

Burger King, een internationale keten van fastfoodrestaurants die voornamelijk hamburgers, friet, snacks en frisdrank verkopen, heeft een aanvraag ingediend bij de stad om zich te vestigen in Ninove.

De keten zou zich willen vestigen langs de Elisabethlaan, op de plaats waar er vroeger nog een carwash is geweest met daarnaast woongelegenheid, aan verkeersplein Den Dollar - rechtover de gelijknamige bar. De Burger King zou dan niet ver van de huidige McDonalds komen te liggen, een andere keten van hamburger- en fastfoodrestaurants. Het openbaar onderzoek loopt al sinds eind juni. Nog tot 27 juli kunnen er bezwaren worden ingediend. De kans lijkt echter sowieso klein dat de stad Ninove de vergunning zal toekennen. “De aanvraag is op 4 juni binnengekomen en wij moeten tegen eind september een beslissing nemen”, vertelt schepen van Ruimtelijke Ordening Katie Coppens (Samen/sp.a).

“AWV (Agentschap Wegen en Verkeer, red.) heeft echter al een negatief advies gegeven omdat ze niet meer wil dat er drukke activiteiten gebeuren op een kruispunt. Ook de brandweer gaf een negatief advies. We zullen eerst het advies van onze eigen diensten afwachten, maar gezien de externe negatieve adviezen, ziet het er niet goed uit.”

3 Illustratiebeeld Burger King
REUTERS Illustratiebeeld Burger King
3 Op deze locatie langs de Elisabethlaan zou Burger King zich willen vestigen.
Claudia Van den Houte Op deze locatie langs de Elisabethlaan zou Burger King zich willen vestigen.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christa Coppens

    Welkom Burger King!!!!!

  • victor vandesande

    Omwille van regeltjes komen jobs voor laaggeschoolden er dus niet . Brandweerregels : daar kan een gebouw voor aangepast worden , er is sowieso al flink activiteit op die laan dat gaat dus niet veel verschil maken...

Lees meer