Henk Deleu

Geldboete en rijverbod voor fikse snelheidsovertreding in zone 50

V.C. uit Ninove moest zich dondedag verantwoorden voor een zware snelheidsovertreding in Ninove. De vrouw reed maar liefst met een snelheid van 92 kilometer per uur in een zone waar slechts 50 kilometer per uur is toegelaten. “Het was niet haar voertuig en ze kende de kracht van de motor onvoldoende", aldus haar raadsman. 

“Ze had het voertuig geleend om er mee te rijden en had helemaal niet door dat haar snelheid zo hoog lag. Ze keurt het absoluut zelf niet goed en heeft spijt van deze feiten. Ze heeft nog een blanco strafblad en het is ook de bedoeling om hier niet meer te hoeven verschijnen", klonk het. De vrouw kreeg van de rechtbank een boete opgelegd van 320 euro. Bovendien moet ze haar rijbewijs ook nog vijftien dagen afgeven alvorens ze opnieuw achter het stuur kan kruipen. 

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bob(Robert) Bruyland

    Twee maal de toegelaten snelheid,zonder ongeval,zonder iemand in gevaar te brengen,zonder het goed te beseffen,Misschien is die 50/u daar niet op zijn plaats?

  • Gaston FOUBERT

    Ze wist de snelheidsmeter niet staan....

Lees meer