2 Karen Scheldeman ontvangt de eerste erfgoedprijs.
Claudia Van den Houte Karen Scheldeman ontvangt de eerste erfgoedprijs.

Karen Scheldeman ontvangt eerste erfgoedprijs

De Ninoofse erfgoedraad heeft haar allereerste onroerend erfgoedprijs uitgereikt aan Karen Scheldeman. De prijs beloont mensen en verenigingen die onroerend erfgoed de voorbije jaren op een positieve manier in de kijker gezet hebben.

De eerste prijs voor onroerend erfgoed werd zondagavond uitgereikt als afsluiter van Erfgoeddag. Scheldeman ontving de prijs voor haar woonhuis in de Astridlaan 4, dat ze volledig renoveerde. Het project werd door de jury gekozen omwille van de voorbeeldfunctie, maatschappelijke relevantie en engagement. “De eigenaar heeft gekozen om de bestaande woning aan te passen aan het moderne wooncomfort met behoud van vele authentieke elementen. Het is een geslaagde renovatie”, aldus Erik Neven van de Erfgoedraad. “Uit het project spreekt de waardering voor het oude gebouw en het is een voorbeeld voor de buurt. De eigenaar heeft zich verdiept in de historiek van het gebouw en die historiek is vandaag nog grotendeels zichtbaar.”

Scheldeman ontving als laureaat van de erfgoedprijs een bedrag van 1.000 euro. “Ik woon al sinds 1997 in het woonhuis dat oorspronkelijk in 1917 werd gebouwd. Ik had in het verleden al oplapwerken laten uitvoeren, maar in 2016 heb ik mijn woning volledig laten renoveren, een renovatie die zes maanden heeft geduurd. Ik heb het in ere hersteld, maar het authentieke heb ik behouden.”

2 Karen Scheldeman ontvangt de eerste erfgoedprijs.
Claudia Van den Houte Karen Scheldeman ontvangt de eerste erfgoedprijs.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer