Er volgde een korte achtervolging van de leerkracht, maar de man kon ontkomen. De leraar verwittigde wel meteen de politie en kon een goede persoonsbeschrijving doorgeven.
Copyright : Geert De Rycke Er volgde een korte achtervolging van de leerkracht, maar de man kon ontkomen. De leraar verwittigde wel meteen de politie en kon een goede persoonsbeschrijving doorgeven.

Leraar achtervolgt dief die 25 tablets van school in Ninove probeert te stelen

Een leerkracht van de Heilig Hartenschool in Ninove heeft op 22 augustus een dief op heterdaad kunnen betrappen. De man, een 36-jarige Serviër, had zijn rugzak gevuld met 25 tablets die van de school afkomstig waren. Nadat hij betrapt werd, zette hij het op een lopen. De dief kon echter al snel gevat worden. De feiten werden nu pas naar buiten gebracht door het parket van Oost-Vlaanderen. 

De leerkracht had de dief in de gebouwen van de school aangetroffen. “De man zette het daarna op een lopen en liet een rugzak achter waarin zich een 25-tal tablets bevonden, die afkomstig waren van de school. De leraar zette de achtervolging in”, meldt het parket.

De dief kon ontkomen, maar de leerkracht verwittigde meteen de politie en kon een goede persoonsbeschrijving van de man doorgeven. Kort na de feiten kon de politie de man al intercepteren door een interventieploeg van de politiezone Ninove.

De man is geen onbekende voor het gerecht en staat al bekend voor gelijkaardige feiten. Hij heeft geen gekende woonplaats. De dertiger bekende meteen de feiten op 23 augustus en werd op vraag van het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste gisteren om de man aan te houden. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer