De Ninoofse ploeg mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.
Koen Moreau De Ninoofse ploeg mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.

Na oudste, stoutste en wijste nu ook sportiefste der steden

Het sportiefste gemeente- en OCMW-personeel vind je in Ninove. Dat bleek dinsdag tijdens de regiosportdag voor lokale besturen die dit jaar plaats vond op het gemeentelijk domein Steenberg in Erpe-Mere. 

Met 1.160 deelnemers uit Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Lierde, Ninove, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem en een stralende zon was die dag een absoluut succes. “De deelnemers kregen de vrije keuze uit wandel-, fiets- en moutainbiketochten en konden zich via een doorschuifsysteem uitleven bij een 25-tal andere sporten”, aldus de organiserende sportfunctionarissen van de deelnemende gemeenten en steden.

Hoogtepunt en afsluiter was de strijd voor de titel van de sportiefste gemeente over een parcours van meer dan tien indrukwekkende springkastelen. Stad Aalst deed het daarbij verrassend goed, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Ninove. Derde werden de personeelsleden van Lede.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer