De schaatspiste op het Twijnsterplein. Dit jaar verhuist de piste naar het Niniaplein.
Claudia Van den Houte De schaatspiste op het Twijnsterplein. Dit jaar verhuist de piste naar het Niniaplein.

Tien keer winterpret dicht bij huis

Feestprogramma moet meer winkelaars naar centrum lokken tijdens eindejaar

Op de foto met een ijsprinses in een sneeuwbol, op bezoek in het huis van de kerstman, of de schaatsen aanbinden op het Niniaplein. De stad pakt uit met een uitgebreid feestprogramma voor eindejaar. Doel? Meer shoppers naar de winkels lokken en zo de handelaars steunen. Wij lijsten 10 activiteiten op:

Feestelijk aansteken feestverlichting

In Ninove wordt er al jaren werk gemaakt van een mooie kerstverlichting. Het aansteken van de feestverlichting wordt vrijdag 8 december om 19 uur een evenement. In een tent op de Graanmarkt kun je bij een warme chocolademelk, soep of glühwein, begeleid door verschillende vuuracts, zien hoe de stad in een feestelijke gloed wordt gezet.

Kerstmarkten

Snuisteren langs kerstkraampjes kan je op zaterdag 9 december van 16 tot 23 uur op de kerstmarkt in de Jan Ockegemstraat in Okegem en op zondag 10 december is er de bekende kerstmarkt van Pollare in de St. Kristoffelstraat van 15.30 uur tot in de late uurtjes.

Ninove On Ice

De schaatspiste staat dit jaar op het Niniaplein aan de Centrumlaan. Er is ook opnieuw een kerstdorp met chalets.


 

XXL Snowglobe

Nieuw is een grote 'snowglobe' of sneeuwbol die op zaterdag 16 december op de Graanmarkt zal prijken. In de snowglobe bevindt zich een ijsprinses, waarmee je op de foto kan terwijl het sneeuwt. Er zal van 11 tot 17 uur een fotograaf klaarstaan en de foto kan je onmiddellijk mee naar huis nemen.

City Nightrun

Ook nieuw is de eerste 'City Nightrun', een wedstrijd waarbij er niet alleen op straat, maar ook door gebouwen wordt gelopen, met onderweg animatie en ambiance. De wedstrijd waaraan zowel lopers als wandelaars kunnen deelnemen start op zaterdag 16 december om 20 uur op het binnenplein van het stadhuis. Meer info via www.ninovenightrun.be.

Huis van de kerstman

De kerstman verhuist twee weekends naar Ninove, waar hij een huisje zal hebben op de Graanmarkt op 16, 17, 23 en 24 december. Hij deelt dan telkens tussen 14 en 17 uur snoepjes uit en poseert voor foto's.

Kerstwandeling

Tijdens een kerstwandeling op zondag 17 december kan je de kerstsfeer opsnuiven in de stad en hier en daar een proevertje smaken terwijl de gids verhalen brengt over en rond kersttradities. De kerstwandeling start om 14 uur aan de Hospitaalkapel. Inschrijven verplicht via toerisme@ninove.be.

Fotoactie

Een fotograaf loopt op zaterdag 30 december tussen 14 en 17 uur in het stadscentrum om shoppers te fotograferen. De foto's komen op de Facebookpagina en Instagram van de stad. Wie het meeste likes verzamelt, wint een fotoshoot. De winnaar wordt bekendgemaakt op de nieuwjaarsdrink van de stad.

Nieuwjaarsdrink

De stad nodigt opnieuw alle inwoners uit voor een nieuwjaarsdrink op zondag 7 januari tussen 11 en 13 uur. Er wordt een hapje en een drankje aangeboden en de Serveuses Bavares en The Big Lebandski brengen een warme sfeer op het binnenplein van het stadhuis.


 

Kerstboomverbranding

De feestperiode wordt op zaterdag 13 januari om 19.30 uur afgesloten op het dr. Hemerijckxplein met de kerstboomverbranding.

Lees meer