Gedurende drie weken gaat er gewerkt worden op de Edingsesteenweg
Marc Colpaert Gedurende drie weken gaat er gewerkt worden op de Edingsesteenweg

Vanaf maandag drie weken werken op Edingsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer(AWV) werkt vanaf maandag 24 juni drie weken lang op de Edingsesteenweg (N285) tussen het kruispunt met de Ninoofsesteenweg (N28) en het Sint-Pietersplein/de Kattestraat in Gooik. De werkzaamheden zullen in twee fazen gebeuren. Er wordt in een omleiding voorzien.

Er kwamen al heel wat klachten van buurtbewoners over de slechte staat van de Edingsesteenweg in Leerbeek, maar nu zal het Agentschap Wegen en Verkeer er werken uitvoeren. Over een afstand van 200 meter voert een aannemer vanaf maandag een structureel onderhoud uit door de bestaande betonplaten op beide rijvakken uit te breken en te vervangen door een asfaltverharding. Er wordt in twee fases gewerkt, waarbij om de beurt 1 rijvak wordt ingenomen. Doorgaand verkeer in de richting van Edingen zal tijdens de werken steeds de werfzone kunnen passeren. Verkeer in de richting van de rotonde De Drie hamertjes zal worden omgeleid via de Molenstraat, de Kestersesteenweg en de Ninoofsesteenweg. In een eerste fase wordt in de rijrichting van Edingen gewerkt. “Zodra hier de betonplaten opgebroken zijn en vervangen door een nieuwe asfaltverharding, worden in een tweede fase dezelfde werken uitgevoerd, maar dan in de rijrichting van de rotonde de Drie Hamertjes”, legt Anton De Coster (AWV) uit. Fietsers moeten ter hoogte van de werfzone oversteken en gebruikmaken van het fietspad aan de andere kant van de weg. Woningen in de werfzone kunnen tijdelijk moeilijk tot zelfs niet met de wagen bereikbaar zijn. Nabijgelegen winkels en handelszaken blijven wel steeds toegankelijk. Volgens de huidige planning duren de werken tot vrijdag 12 juli. Meer informatie over dit project vindt u op www.wegenenverkeer.be/gooik.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer