Het jaagpad aan de brug over de Dender in Pollare.
Google Het jaagpad aan de brug over de Dender in Pollare.

Verzakkingen in jaagpad langs Dender in Pollare worden vanaf maandag hersteld

Aan het jaagpad langs de Dender in Pollare starten maandag herstellingswerken.

Het gaat om plaatselijke herstellingswerken aan het jaagpad langs de Dender, tussen de Schuitstraat en de sluis in Pollare. De werken gaan maandag van start en zullen volgens opdrachtgever en waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg een vijftal dagen duren. Het jaagpad zal dan tijdelijk afgesloten zijn voor fietsers en voetgangers. Er komt een omleiding.

Tijdens de werken zullen enkele verzakkingen in het jaagpad worden hersteld. Er kwam een tijdje geleden kritiek op het feit dat het jaagpad tussen Ninove en Pollare wordt doorbroken door grindlagen, een soort dolomiet, maar die blijven voorlopig liggen. In februari werd zelfs een petitie opgestart om de strook van ongeveer een kilometer lang te vervangen door een asfaltstrook, maar daarvoor zijn er voorlopig nog geen plannen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gaston FOUBERT

    Nog minstens een (natte) winter tot over de velgen door het dolomiet …

Lees meer