Verdachte Rudy V. in de rechtbank van Dendermonde tijdens zijn proces.
Copyright : Geert De Rycke Verdachte Rudy V. in de rechtbank van Dendermonde tijdens zijn proces.

Vonnis 'Jachtgeweermoord' uitgesteld

De Dendermondse rechter heeft gisteren toch nog geen vonnis in de zaak rond Rudy V. (56) uit Denderwindeke geveld. Die schoot in de zomer van 2016 zijn partner Nadia Bonnewyn (55) dood met een jachtgeweer.

Er hangt de man 24 jaar cel boven het hoofd. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat V. doelbewust mikte en zijn partner doodde met een schot tussen de ogen. De vrouw stond op dat ogenblik voor het raam van de slaapkamer. Ze had V. niet willen binnenlaten. Zelf beweert de beklaagde dat hij kwaad was om een ruzie rond een pakje sigaretten, dat hij zelfmoord wilde plegen en daarom het jachtgeweer genomen had. Volgens de openbaar aanklager klopt dat niet.


De rechtbank besliste gisteren om de debatten in deze zaak te heropenen. Aanleiding is het recente arrest van het Grondwettelijk Hof. Dat schrapt een aantal bepalingen in de wet die zorgt dat een correctionele rechtbank moordzaken moet behandelen. Als gevolg is er discussie omtrent de maximumstraf die kan gegeven worden, 20 of 30 jaar. De ministerraad heeft beslist om het Grondwettelijk Hof daar meer uitleg over te vragen. De rechtbank wil alle partijen de kans geven eerst hun visie op deze situatie te geven. De zaak komt opnieuw voor op 14 maart.


(DND)

Lees meer